NBM 2009

NBM - Gyland, Norge 2009

Så har teamet været til Nordisk Baltisk Mesterskab i Gyland i Norge.

 

Christine red individuelt på Bastian, men måtte desværre udgå efter 98 km på grund af en halthed på venstre forben.

Terrænet var hårdt - meget bakket og hård bund, men omgivelserne var meget smukke!

 

Onsdag 01.07.09

 

Afrejse fra Silkeborg kl. 08:00 sharp - og for en gang skyld kom vi faktisk afsted til planlagt tid! Herefter gik turen mod Hirtshals og færgen til Christianssand.

 

Karavanen bestod af: Jacob, Christine og Bombay forrest, Helena og Malou i midten og Elena, Alice og Serebro som rosinen i pølseenden.

 

Overfarten gik godt, selvom der var meget varmt i trailerne. Os to-benede fik handlet lidt i taxfree shoppen og ellers bare slappet af. Stemningen var rigtig god - forventningens glæde blandet med lettelse over endelig at være rigtig på vej til Norge.

 

Kl. 15 kørte vi fra borde. Bastian og Serebro skulle toldes ind, så trailerne blev ved færgelejet og Helena og Malou kørte ud og fandt en parkeringsplads at vente på. De kom til at vente længe... 2 timer.

 

Der var lavet en tastefejl i Serebros toldpapirer og han blev nægtet adgang til Norgesland.

 

Efter en anelse hysteri, opkald til Dansk Rideforbund og et opkald FRA Norsk Rideforbund, fik Serebro endelig lov til at køre ud af færgelejet.

 

Nogle timer senere end planlagt fik vi læsset hestene af og puttet dem godnat. Hvorefter vi kørte til Gyland Skole, hvor vi skulle bo resten af ugen.

 

Torsdag 02.07.09

 

Dagen startede stille og roligt med lang morgenkaffe og solhygge i skolegården.

 

Ved middagstid kørte vi alle i stalden, hvor Christine og Alice sadlede hestene og skridtede ud i et par timer.

 

Mens de red ordnede Helena boksen, Jacob fik sat stævnefold op og sammen satte vi hvileplads op til Bastian inde i hvileområdet.

 

Da Alice og Christine kom tilbage, kørte vi ud for at se lidt af ruten og finde crewpoints.

 

Vi havde fået at vide, at den største stigning var på den "røde rute", så det var selvfølgelig den vi ville se først, for at se hvor voldsom den var.

 

Den startede nede ved hovedvejen og steg jævnt den første km. Så kom der en stejl stigning, med meget ujævn bund (huller og rullesten), det fladede lidt ud i toppen for så at gå stejlt nedad og derefter flade ud et jævnt fald. I alt 3 km op og ned.

 

Vi gik selvfølgelig op på toppen og ned igen for at undersøge underlaget og omgivelserne.

 

ved 19 tiden ankom resten af danskerne og en del svenskere og nordmænd var også begynd at komme sivende.

 

Line tjekkede alle de danske heste, men der var lidt stivhed hos de fleste efter den lange køretur.

 

Tanja uddelte skjorter og veste sponseret af Fleggård og Lone Aalekær uddelte leggins med dannebrog sponseret af AT Horsecare.

 

Jacob grillede lækre bøffer på den medbragte Weber i skolegården, der nu også var belagt med svenskere og et par nordmænd. Vældig hyggeligt og stemningsfyldt.

 

Fredag 03.07.09

 

Line tjekkede alle de danske heste kl. 09:00 kolde fra boksene.

 

Serebro og Bastian synes hun ikke så helt ok ud, hvilket selvfølgelig skabte bekymring hos teamet.

 

Alle de danske ryttere og hjælpere mødtes med Lone og Line der holdt en kort briefing. Holdet ville blive udtaget efter at hestene var indsynet af stævnedyrlægerne.

 

kl. 11:00 var der rutevisning v/ Ellen og Frank Kongevold. En hel konvoj af biler ræsede med norsk hastighed ud af små støvede grusveje og det var bare om at hænge på. Der blev gjort hold ved forskellige punkter der af den ene eller anden grund kunne være svære at gennemskue på kortet.

 

Vi fik desværre ikke den sidste del af rutevisningen med, da Bastian havde lagt sin stævnefold ned og den derfor måtte genetableres.

 

Vi kørte herefter selv ud igen for at få de sidste rutedetaljer på plads og på vores vej stødte vi på en "baby-elg". Nikon lå desværre i tasken i Helenas bil, så det blev til et par uskarpe billeder på mobilen.

 

Kl. 16: Red de danske ryttere ud på en lille skridttur for at få den værste stivhed ud af benene på hestene. Da de kom tilbage skulle der tages billeder.

 

Kl. 18-19 var der indsyning v/ stævnedyrlægerne og alle heste blev godkendt til start.

 

Kl. 19:15 blev det danske landshold sat. Christine var desværre ikke på holdet, der kom til at bestå af: Tanja van Willigen, Johanne Hvid, Lotte Hillers og Tina Bratajka. Dermed red Alice og Christine individuelt.

 

kl. 19.30 var der informationsmøde på skolen. Hvorefter turen gik tilbage til stævneområdet for at få de sidste ting på plads. Det blev igen en lang dag med sengetid over midnat.

 

Lørdag 04.07.09

 

Jacob og Alice stod op kl. 03:00 og kørte op for at fodre heste. En time senere stod vi andre op, så vi kunne have Bastian klar og Christine i sadlen kl. 05:15, så han kunne blive varmet godt op inden han skulle ud i de norske bakker.

 

Kl. 06:00 gik starten fra travbanen - afsted det gik!

 

Ved 1. crewpoint 4-5 km fra stævnepladsen var fordelingen af danskere således: Johanne førte hele feltet tæt fulgt af Tina og Tanja. Christine, Alice og Lotte sluttede feltet af, men med et fint tempo terrænet taget i betragtning. Sådan forblev fordelingen af danskere stort set gennem hele ridtet. Dog faldt Tina ned bagerst efter 1. vet.

 

Christine og Bastian udgik desværre i 3. vet efter 98 km på grund af halthed på venstre forben.

 

Hele holdet var kede af det og skuffelsen var enorm! Ekvipagen havde under hele ridtet set super godt ud og var flyvende! Vi kunne slet ikke forstå, at hesten der aldrig er udgået af et ridt før, pludselig ikke skulle gå de sidste 22 km. Den var svær at sluge.

 

Mens vi ventede på at de sidste danske ryttere skulle komme i mål tog Jacob og Bastian en "morfar" under pavillonen i hvileområdet.

 

Alle de danske heste på holdet gik igennem afsluttende vet.

 

Stillingen endte således:

 

Hold Guld: Norge

 

Hold Sølv: Sverige

 

Hold Bronze: Danmark

 

Individuel placering:

 

Guld: Anette Hamre (Norge)

 

Sølv: Tove Rognstad (Norge)

 

Bronze: Olaug Carstensen (Norge)

 

1., 2. og 3. pladsen blev afgjort ved opløb. Det var dælme knald op og det så super godt ud!

 

Søndag 05.07.09

 

Der var udsyning af hestene mellem kl. 08:00-09:00 hvorefter vi så småt begyndte at pakke vores ting sammen på skolen.

 

Vi havde god tid, da færgen først sejlede kl. 02:30!

 

Ved middagstid drog vi alle i samlet flok til Flækkefjord for at spise frokost.

 

Tilbage på stævnepladsen stod den på nedpakning af vet, stald og fold og sidst på eftermiddagen kunne chaufførerne tage sig et par velfortjente timer på øjet inden den lange køretur hjem.

 

Kl. 22.00 var alle heste læsset og den danske karavane sneglede sig mod Christianssand - hjem!

 

Overfarten blev for de flestes vedkommende brugt på at få lidt at spise og så sove, hvor man nu kunne finde et sted at ligge ned.

 

Helena, den trofaste hjælper, tog sig af Bastian, da resten af teamet ikke var til at ruske liv i!

 

kl. 08:30 var Team Shagya tilbage i Kjellerup - trætte ovenpå den 11 timer lange tur hjem.

 

Det har været en dejlig tur, med mange dejlige oplevelser og hyggeligt samvær - helt sikkert en tur vi gerne tager igen!

 

Vi siger tak til arrangørerne af stævnet - det var meget velorganiseret i nogle utroligt smukke omgivelser.

 

 

Copyright © All Rights Reserved