FITS 2012

Fun in the Sun Endurance Festival - Florida, USA 2012

Fra torsdag d.1.marts til søndag d.4den... ude og hjemmeFun in the Sun - Florida, USA 2012 Endurance Festival

 

Stævnets start og mål samt vetgates lå også denne gang på den dobbelte verdensmester Valerie Kanavys grund i byen Williston i Florida.

 

Rigtig mange af dem som vi red med sidste gang, for 2 år siden, var at finde på startlisterne igen i år. Alle 3 stævnedage var fuld optaget af ryttere fra USA, Canada, Japan, Rumænien, Litauen, Belgien, Sverige, Purto Rico, Sydafrika, Tyskland og mig fra Danmark.

 

Dette er altid et super godt arrangeret ridt, med dejlige stier med blødt sand. Sandet var dog denne gang lidt dybere end sidst, så mange skulle passe lidt på farten.

 

Havde denne gang tilmeldt mig i 75 mile ( 120 km ) om torsdagen og 100 mile ( 160 km ) om lørdagen.

 

Fik hesten Halsteads Firesky ox e. AriBerry Bey V ua. e. Bask Flame til 120 km om torsdagen.

 

Dejlig storrammet vallak på 11 år. Havde gået en 120 km i KY med ejer Julie Jackson.

 

160 km hesten hed Bey Gibby ox e. Gibson Bey ua. e. Padrons Halleluiah.

 

En super super nem og dejlig vallak på 11 år. Den havde gået en 120 km i North Carolina året forinden med ejer Kathryn Downs.

2 utrolige dejlige heste på hver sin måde. Firesky stor og storrammet med en dejlig stor og blød gang. Fik da også udnyttet det fuld ud, da sadlen, en western, men meget stor en af slagsen, fik gnavet mig på begge ben, så jeg måtte slippe bøjlerne og ride uden. Skridt og galop i nedsidning. Hmm... men det gik. Fik dog skiftet sadel på 2 loop, men den var lige så dårlig til mig, så jeg valgte at tage westernsadlen på godt og ondt. Sadlen havde aldrig haft så lille en rytter, så fenderne (stigeremmene) kunne ikke rigtig vrides ordenligt rundt, så jeg fik også forvredet min ankel, der voksede til dobbelt størrelse. Jeg havde heldigvis Olivia Rudolphi på mit hjælperteam, som var ekspert i ankler og sportstape og hun fik tapet min op ind efter alle kunstens regler.

 

Så med forvreden ankel og ingen bøjler fik jeg redet 75 mile.

 

Ruten var denne gang opdelt i ikke mindre en 5 loops.

 

Loopsne var opdelt i 20.7, 16, 11.5, 16 og til sidste 12 mile. Pauserne var på henholdsvis 50 min., 50 min., 40 min. og 30 min.

 

Red det sidste loop i mørke. Kunne heldigvis godt se, med lidt hjælp fra månen og de glow lights som Valerie havde hængt på ruten.

 

Red hele turen sammen med Firesky’s ejer Julie Jackson og hendes dejlige vallak Nitro.

 

Nitro og Julie har starte og gennemført ikke mindre end 10 100 mile ridt.

 

 

Fik også sunget en del på sidste loop i mørket. (For at skræmme alligatorerne, bjørnene, vildsvinene,slangerne og Florida panteren). Oh Susannah....

 

Uh ha man kan aldrig vide, hvad der gemmer sig i krattet efter mørkets frembrud.

 

Vi kom godt igennem som nr.8 og 9 ud af 18 starter.

 

 

 

Vores amerikanske super crew med Dr. Olivia Rudolphi, Linda Rudolphi, Marty Power hjalp også Julie og Doug på fredagens ridt.

 

Fredagen gik med at være crew for Julie og hendes mand Doug som havde valgt at ride en 50 mile ( 80 km ) sammen, og Kathryn Downs som ejer hesten jeg skulle ride om lørdag. Hun red også 50 milen.

 

Heldigvis kom de ikke ind på samme tid, så vi havde noglelunde tid, til at hjælpe begge hold.

 

Igen meget varmt og fugtigt i vejret.

 

Vettede også Bey Gibby ox ind til lørdagen 100 mile. Lavede fold til ham til natten og gik til informationsmøde.

 

100 milen var opdelt i 6 loops på henholdsvis 21, 21, 13.8, 20.7, 11.5 og 12 miles. Pauserne var 40 min., 60 min., 70 min., 50 min. og 30 min.

 

Starten gik kl.06.30 lørdagen morgen. Lidt sent efter danske forhold med dejligt at det ikke var mørkt, da de havde valgt at starte 50, 75 og 100 milerne sammen, så vi var omkring 80 heste og ryttere til start.

 

Lidt kaos og man havde nok i at holde på hesten.

 

Gibby var heldigvis nem og rolig, men gik ret hårdt på i starten. Red 1. loop lidt hurtigere end jeg havde regnet med. Kom godt igennem 1.vet. og havde en dejlig pause.

 

Havde lånt Valerie’s Kanavy sadel til Gibby. Den kendte jeg fra de sidste par gange, jeg har redet i USA, så det var som at komme hjem.

 

Fik uheldigvis hedeslag på 2.loop, så hele 2 pause gik med at få drukket masser af vand og energidrikke. Fik isposer og ishåndklæder på kroppen. Det hjalp. Takket være mit amerikanske super crew bestående af Linda og Dr. Olivia Rudolphi. Marty Power, Julie Jackson, Doug Biegert, Jacob og hestens ejer Kathryn Downs. De var fantastiske!

 

Blev helt ok igen og red ud på 3 loop, som var det loop med dybt sand. Red derfor langsomt, da jeg skridtede igennem sandet.

 

Skulle drikke rigtig meget vand på turen, så jeg måtte af og tisse i skoven. Ikke en god ide, skulle jeg hilse og sige. Havde sat mig i en myrertue med ildmyrer ( fire ants ). De bider og det sviger af H til og man bliver rød og øm og det kløer også. Rigtig trælst oveni alt det med dårlig ankel og skavsår.

 

Kom godt igennem 3. vet og pausen og red ud på 4. loop. Det var en af de længste loops. På dette tidspunkt var der igen ulideligt varmt. Fik dog heldigvis drukket meget og havde det ok.

 

Kom i mål lige efter mørkets frembrud.

 

De 2 sidste loop var på 11.5 og 12 miles. Der var også denne gang glow lights langs ruten. Månen hjalp også lidt, men det var begyndt at blæse op, da et stormvejr var på vej. Fik at vide vi gerne skulle være i mål inden kl.01.00 om natten, da det var der stormen ville ramme.

 

Denne gang red jeg med en rytter fra sydafrika. Vi fik igen sunget en masse for at skræmme evt. farlige dyr væk.

 

Kan nu den amerikanske national sang The Star-Spangled Banner ret godt!

 

Gibby livede godt op på næstsidste loop så vi kunne sætte tempoet lidt op igen. Det var bevet dejligt behageligt på dette tidspunkt.

 

Kom til afsluttende kontrol med en dejlig frisk og livlig hest. Kom igennem som nr. 4 ud af 19 starter.

 

GLAD GLAD GLAD. En super dejlig, men hård tur. Følelsen af at have gennemført 160 km kan ikke beskrives. Dårlig ankel, fire ants, skavsår og hedeslag var for en tid glemt.

 

En STOR STOR TAK skal lyde til mit amerikanske super crew : Linda og Olivia Rudolphi, Marty Power, Julie Jackson, Doug Biegert, Kathryn Downs og Jacob. You guys were AWESOME !!!!!

 

Olivia Rudolphi er også FEI dyrlæge. Rigtig dejligt at have en dyrlæge som hjælper!

 

Også en stor tak til Roxi Welling og Cody Boysen for hjælp med ekstra vægt, og Chad Larsen fra Renegade Hoof Boots for boots til Gibby.

 

Valerie Kanavy for lån af udstyr. Sadel og fortøj.

 

Julie Jackson og Kathryn Downs for lån af deres dejlige heste Bey Gibby og Firesky.

 

AT HorseCare for support fra DK.

 

Dansk rideforbund for beklædning til det amerikanske super crew.

 

En super dejlig tur med en masse søde og venlige amerikanere. Vi kommer helt sikkert igen.

 

Tak til arrangørerne for endnu et super ridt i noget af det fedeste terræn i verden.

 

Tak også til alle I andre amerikanere som heppede på mig. I er nogle fantastiske mennesker.

 

 

Team Shagya

 

Christine

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved