FITS 2010

Fun in the Sun Endurance Festival - Florida, USA 2010

Havde endnu engang leaset hest hos den dobbelte verdensmester i distanceridning, Valerie Kanavy, som i vinterperioden bor i Williston i Florida.

 

Hendes hjem i Florida er en rigtig hyggelig farm med dertilhørende folde, med de fineste araberheste. Valerie var også medarrangør til dette ridt, som også havde ruter på hendes jord.

 

Christine skulle ride 2 kvalifikationsridt ved dette års FITS - Fun In The Sun Endurance Festival.

 

Dette arrangement er delt over 3 dage, hvor man, hvis man er i form, kan ride alle dagene. Christine havde valgt at ride om torsdagen og lørdagen, henholdsvis 120 km og 160 km.

 

Hvis ridtene skulle bruges til WEG, skulle hun ride med en gennemsnitshastighed på min. 18 km/t.

 

Denne gang havde Christine et super, lidt anderledes hjælperteam med, bestående af landsholdsdyrlæge Line Skadelund, Lone Aalekjær fra distance udvalget og Jacob. Hans Thomsen, som er den nye chef d’quipe, var også tilstede. Mit eget super hjælperteam var desværre ikke med denne gang grundet økonomi.

 

Christine havde fået My Wild Irish Gold, en dejlig, ca.162 cm, brun, 7 års angloaraber hoppe e. Brogan ua. Hals Metourmaline e. HMR Hallany til 120 km om torsdagen og Tuff Enuff FA e. King of clubz ua. Gho Ristimaa e. Ibn Silver Ghost til 160 km. Tuff Enuff var den hest Christine red i Kentucky Cuppen i oktober 2009. En ca.151 cm, skimmel, fuldblodsaraber hoppe, med sin helt egen mening om alt.

 

Selve ruterne lå i den nærliggende skov. På 120 km var der 4 loops på henholdsvis 34 km, 24 km, 34 km og 29 km.

 

På 160 km var loopene de samme som på 120 km, dog tilføjet 2 loops mere på henholdsvis 20 km hver.

 

Der var 25 starter i 120 km klassen og starten gik kl.6.30.

 

Christine lagde sig i front fra starten sammen med Dorota fra Polen, som også red en af Valerie’s heste. De fik hurtigt følgeskab af en amerikansk dame og en der hedder Emily, fra Storbritannien.

 

Red først loop med ca. 18,8 km/t, pulsede ned på 2 minutter og var klar til pausen. Næste loop var det korsteste på 24 km og den red de på ca. 5 kvarter. Igen hurtig nedpulsning. Pause og 3 loop, hvor de satte lidt tid til, da der flere steder var meget vand de skulle igennem. Det havde regnet meget ugen inden vi ankom, så der var kommet store vandpytter, nogen steder med vand til op over knæene.

 

Der blev spottet flere bæltedyr på turen, men heldigvis ingen alligatorer, de skulle dog være der i sumpen et sted.

 

Sidste loop på 29 km, var der Christine og Dorota havde fået besked fra Valerie om, at sætte Emily af. Red røven ud af bukserne med ca. 23 km i timen, men hun var ikke sådan lige at få sat af. Hun hang faktisk på næsten helt til opløbsstrækningen. (Godt kæmpet). Men fik heldigvis redet fra hende, og red opløb imod Dorota som Christine vandt med 3 sekunder. En rigtig herlig fornemmelse. Havde redet hele ridtet med en gennemsnitshastighed på 19,3 km/t. Det er vist nok dansk hastighedsrekord.

 

Fik en velfortjent fridag om fredagen med indsyning af Tuff Enuff FA og præmieoverrækkelse for torsdagens 120 km.

 

i 160 km klassen lørdag var der 43 ryttere og heste fra mange forskellig lande til start. Starten gik kl. 06.00 lørdag morgen og det var rigtig koldt.

 

Startede stille ud de første 4-5 kilometer, men Christine fik hurtigt lagt sig i front sammen med resten af Kanavy hestene. Der var 5 heste fra Kanavy stalden til start i 160 km.

 

Kom først til 1.vetgate med en gennemsnitshastighed på 19 km/t. Pulsede fint ned på få minutter og fik en velfortjent pause.

 

Red ud på 2. loop på 24 km, som vi fik redet på 1 time. Her var der en del vand på ruten, grundet al regnen ugen forinden.

 

Kom til 2.vetgate, hvor vi sammen med en sydafrikaner på Destiny Gold, tog lidt flere minutter om at pulse ned. Tænkte at der måske var noget galt og ganske rigtigt, Tuffy var halt på venstre forben. Rigtig ærgerligt, men sådan er gamet jo også. Havde jo også redet meget stærkt, og Tuffy havde slået efter nogle af de andre heste, som ville ride op på siden af hende.

 

Den eneste af Valerie’s heste som kom igennem hele ruten var King Ali, som Valerie selv red på dagen. Hun kom ind på en flot 4.plads med 20 km/t.

 

Ridtet blev vundet af en anden amerikaner med en gennemsnitshastighed på ca.21 km/t.

 

Et super dejligt ridt med rigtig gode loops. God vetgate på Tidewater Basecamp og hjemme på Gold medal farm. Tak til arrangørerne for et super hyggeligt ridt. Den største TAK skal lyde til de fantastiske hjælpere, Line, Lone og Jacob, I var uundværlige og tak også til alle fra Kanavy’s staff, officials, Hans Thomsen og alle de søde og venlige amerikanere. Vi kommer helt sikkert igen snarrest.

 

 

Copyright © All Rights Reserved